Brussels

Whyte Corporate Affairs op zoek naar een Associate Consultant – een enthousiaste collega die als communicatiespecialist aan de slag gaat en ons team komt versterken.

Whyte Corporate Affairs is gespecialiseerd in bedrijfscommunicatie, crisiscommunicatie, mediarelaties, public affairs, interne en veranderingscommunicatie. Voor veel klanten combineren we deze expertises en dat geldt bij uitstek voor ons team in ‘t Stad. Daarom zijn wij op zoek naar een gedreven en allround communicatiespecialist met een breed interesseveld

In de wereld van corporate affairs is geen dag dezelfde, maar we doen ons best om te beschrijven wat je als Associate Consultant bij Whyte Corporate Affairs kan verwachten:

 • Je staat voor een boeiende uitdaging in een snel groeiende en innovatieve corporate affairs-communicatie consultancy.
 • Als allround medewerker combineer je expertise uit elk van onze drie communicatiedomeinen: mediarelaties & bedrijfscommunicatie, public affairs en interne communicatie & change. Bovendien houd je ook het hoofd koel wanneer onze klanten te maken krijgen met een crisissituatie.
 • Je werkt voor een brede waaier aan klanten uit verschillende sectoren: chemie, logistiek, voeding, retail, banking, energie, vastgoed, etc. Je deelt niet enkel jouw expertise met klanten, je leert ook zelf elke dag iets nieuws bij.
 • Je bent verantwoordelijk voor de algemene opvolging van projecten. Zo verdeel jij jouw dag bijvoorbeeld tussen de ontwikkeling van een communicatiestrategie, het schrijven van een persbericht, het creëren van nieuwe communicatietools, het in kaart brengen van belangrijke stakeholders, media monitoring, vertaalwerk, deskresearch, meetings met klanten, etc. Variatie troef!
 • We geven je ook graag de mogelijkheid om je job zelf in te kleuren. Heb je een bijzondere interesse voor een bepaalde sector of misschien net helemaal niet? Blink je ergens in uit of scheppen bepaalde opdrachten veel voldoening? We horen het graag.
 • Je komt terecht in een warm en dynamisch team van communicatieliefhebbers met diverse achtergronden, die je alle kansen geven om te leren en te groeien vanuit onze uitvalsbasis op het bruisende Zuid. We wisselen inspirerende momenten op kantoor graag af met dagen waarop we in onze jogging thuis gefocust kunnen doorwerken.
 • En uiteraard – niet onbelangrijk – je krijgt een voltijds of deeltijds contract van onbepaalde duur, met een aantrekkelijk salaris inclusief maaltijdcheques, bonusregeling, pensioenplan, ziekteverzekering, onkostenregeling inclusief internettoegang thuis, laptop en mobiel abonnement. Wij voorzien eveneens in een regeling voor structureel thuiswerk.

Genoeg over ons, nu over jou! Deze troeven komen zeker van pas als je bij ons aan de slag wilt als Associate Consultant:

 • Je bent in het bezit van een bachelordiploma uit een relevante studierichting of een masterdiploma.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en hebt een goede tot zeer goede kennis van het Engels. Je spreekt ook een aardig mondje Frans.
 • Je kan iedereen bekoren met je uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden.
 • Je hebt een goede kennis van – of alleszins een grote interesse in – de Belgische media, de werking van de Belgische politiek en onze samenleving (vakbonden, belangengroepen, beroepsverenigingen, etc.).
 • Je bent helemaal mee met de hedendaagse trend van digitale en visuele communicatie en kan goed overweg met digitale media en tools.
 • Je kan niet wachten om met succes pers- en stakeholderrelaties op te zetten, inclusief het schrijven van aantrekkelijke persberichten, het identificeren van de juiste communicatiekanalen, klanten te woord te staan, etc.
 • Je beschikt over goede organisatie- en planningsvaardigheden.
 • Je staat bekend om je creatieve en kritische geest en je bent een echte teamspeler.

Werken bij Whyte Corporate Affairs

Whyte Corporate Affairs is een toonaangevende Belgische onafhankelijke consultancy die gespecialiseerd is in bedrijfscommunicatie, crisiscommunicatie, mediarelaties, public affairs en interne communicatie & change.

In een wereld waarin relaties tussen bedrijven en hun stakeholders steeds complexer worden, groeit het adviesbureau al meer dan 10 jaar gestaag. Vandaag breidt het agentschap zijn expertise verder uit en is het meer dan ooit op zoek naar talentvolle nieuwe medewerkers.

Heb je een grensverleggend communicatietalent met een passie voor corporate affairs? Heb je voeling met één van onze drie practices: mediarelaties & bedrijfscommunicatie, public affairs of interne communicatie & change? Ben je strategisch maar tegelijk pragmatisch ingesteld, enthousiast, kritisch, flexibel, nieuwsgierig, gedreven en draag je kwaliteit hoog in het vaandel? Dan ben jij de persoon die we zoeken.

Een van de sterkten van ons agentschap is onze geïntegreerde aanpak. Wij slopen de muren tussen practices, disciplines en teams. En we bundelen onze expertise om de beste resultaten te behalen voor onze klanten – als één team. Hierbij stellen we telkens voor onszelf en onze klanten de nodige vragen (why) om de zingeving van onze missie te achterhalen; en dit in alle transparantie zoals alleen wit (white) dat kan zijn. Vandaar ook onze naam Whyte.

Met diezelfde kritische geest kijken we naar mens en samenleving. Whyte Corporate Affairs heeft een grote maatschappelijke betrokkenheid en wil betekenisvol bijdragen aan de verbetering van gemeenschappen. Wij zijn dan ook heel trots op onze medewerkers die zich solidair en talentvol inzetten voor een aantal specifieke caritatieve doelen, wat geheel aansluit bij onze visie en onze waarden.

Wij koesteren een cultuur van diversiteit, inclusie en respect voor elk individu. Met de steun van onze Diversity & Inclusion Officer werken we aan een omgeving waar ieder zijn volledige potentieel en loopbaanambities kan waarmaken op basis van verdiensten en talenten. Wij staan als werkgever voor gelijke kansen en onthouden ons in onze rekruteringsprocessen van elke vorm van discriminatie. Wij garanderen dat elke kandidaat op dezelfde manier beoordeeld wordt en onze vaste rekruteringsprocedures doorloopt. Neem a.u.b. contact op met Sandrine Agie (hr@whyte.be) indien een redelijke aanpassing aan het rekruteringsproces wenselijk is wegens een bepaalde invaliditeit.

Interesse om bij Whyte Corporate Affairs aan de slag te gaan als Associate Consultant ? Stuur jouw motivatie en cv in een brief, filmpje, slides of infographic – het kan allemaal – naar Sandrine Agie: hr@whyte.be.